به گزارش بوکی ورسیتی، دین مبین اسلام در نگاه خود به چگونگی اداره جامعه به هر دو بُعد مادی و معنوی انسانها توجه ویژه دارد؛ از اینرو پذیرش لزوم ایفای نقش حکومت در تکامل معنوی اعضای جامعه همواره دغدغه مشترک نخبگان انقلاب اسلامی بوده است. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در بند اول اصل سوم خود ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی براساس ایمان و تقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی را از جمله ماموریتهای جمهوری اسلامی ایران برشمرده است. در این چارچوب فکری مسائل عقیدتی و معنوی و مشترکاتی که انقلاب اسلامی ایران براساس آنها شکل گرفته، همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است.
رهبر معظم انقلاب به عنوان سیاستگذار کلان کشور بارها و در سخنرانیهای مختلف به موضوع فرهنگ، اهداف کلانِ فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلان نظام در دستیابی به این اهداف و جایگاه سازمانهای مختلف فرهنگی در اجرای این سیاستها اشاره نمودهاند که متأسفانه تاکنون با نگاه منظومهای به این بیانات، مورد بررسی قرار نگرفته است.
از این رو در این کتاب تلاش شده است ضمن پاسخگویی به این مساله که «چه عواملی باعث احیای چرخه شجره طیبه و تجلی آن در ابعاد تکاملی و دنیاسازی افراد میشود؟»، سه مأموریت اصلی فرهنگی در نظام مقدس جمهوری اسلامی را مبتنی بر اندیشه رهبر معظم انقلاب طرحریزی نماید که نخست تبیین ارکان اصلی شجره طیبه فرهنگ برای اعضای جامعه و نهادینهسازی آن، دوم دستیابی به اقتدار فرهنگی بر پایه بیداری، استقلال فرهنگی و جهاد فرهنگی و سپس ارتقای پیوسته فرهنگی تا دستیابی به انسان و جامعه شناسی است.
کتاب مأموریت فرهنگی مبتنی بر یک مقدمه و سه بخش است. در بخش نخست آن با رویکردی نظری، ضمن تعریف فرهنگ از منظر مقام معظم رهبری به عوامل تجلیبخش و مأموریتهای اصلی نظام اسلامی در حوزه فرهنگ میپردازد. در بخش دوم کتاب تبیین ارکان اصلی فرهنگ مورد توجه قرار میگیرد و در ادامه به اقتدار فرهنگی و رفتارهای اجتماعی منتج به صدور انقلاب و ارتقای فرهنگی میپردازد. در این بخش از کتاب ضمن تشریح الگوهای ارتقای فرهنگی تلاش دارد ابزارهای ارتقای فرهنگی را نیز تبیین کند.
مولف کتاب سپس در بخش سوم کتاب موضوع مأموریت فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی با شرحی از چشمانداز در مسیر پیشرفتِ ارکان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و وجه تمایز آن با دیگر فرهنگها را برای خواننده به تصویر میکشد.
کتاب «مأموریت فرهنگی»۲۰۱ صفحه دارد. این کتاب در سال ۱۴۰۰ توسط مؤسسه چاپ و انتشارات دانشگاه امام حسین(ع) در ۲۰۰ شمارگان به چاپ رسیده و با بهای ۷۵ هزار تومان در دسترس علاقمندان قرار دارد.
انتهای پیام/